*Suomeksi *På svenska *In english *Auf deutsch
Suomeksi » Palvelut » Kalareissut


Yritys ja yhteystiedot
Palvelut
Kokouspalvelut
Kalareissut
Vesijettisafarit
Juhlat ja pidot
Charter Helmet
Tuotepaketit
Perinnepurjehdus Houtskär
Meren Helmet
Kartano Helmet
Yhteydenotto
******
KALASTUS TÄRPPIMATKOJEN JOHDOLLA

Kuten nimestäkin voi päätellä, on Tärppi Matkat Oy erikoistunut kalastusmatkoihin. Erityisesti yritysten kalastusmatkoja Tärppi  Matkat Oy on toteuttanut jo vuodesta 1993, eli yritys on alansa pioneereja Suomessa. Archipelago Adventures on tehnyt tiivistä yhteistyötä heti yrityksen perustamisesta lähtien.


Pienveneet kalastukseen

Kaksi Faster 515R-alumiinipulpettivenettä 50 hv:n nelitahtiperämoottorilla, Buster Magnum 150 hv:n perämoottorilla sekä tarvittaessa muita avoveneitä kalastukseen. Avoveneet soveltuvat erittäin hyvin heittokalastukseen. Niillä päästään juuri sinne, missä kalatkin ovat, eli karikoille ja matalikoille, joihin ei isommilla veneillä ole mitään asiaa. Kun halutaan ”oikeasti” kalastamaan, valitaankin nimenomaan pienveneet. Lämpimät kellupuvut ja saappaat kuuluvat varustukseen, joten kylmä sää ei ole este.

Käytössä 2 Fasteria, johon kuhunkin enintään 4 henkilöä sekä Buster Magnum, johon enintään 6 henkilöä.

M/s Seatrout henkilökuljetuksiin ja lohen- ja taimenen uisteluun

M/s Seatrout on nopea katettu n. 10 metriä pitkä ja 3,5 m leveä vene. Se on varustettu mm. tutkalla, GPS- karttaplotterilla (karttanäyttö myös asiakkaille), VHF- ja LA-puhelimilla, kaikuluotaimilla ja keulapotkurilla. Mukavuutta tuo wc, jääkaappi, lämmin ja kylmä vesi sekä kaksi lämmitintä. Maasähkö/agregaatti tuottaa 220 V virtaa uunille, liedelle ja mikroaaltouunille. Vene on varustettu myös uisteluvarustuksella.
Seatrout soveltuu parhaiten taimenen uisteluun syksyisin, lohen uisteluun kesällä sekä tukikohdaksi kalastusretkille, joissa itse kalastus hoidetaan pienveneistä.

Henkilömäärä charterajossa enintään 10 hlö, kalastuksessa enintään 8 hlö.

Kalastus sesongin mukaan

Kalastus on sesonkiluonteista; kevät heti jäiden lähdettyä on parasta aikaa meritaimenen heittokalastukseen ja uisteluun. Hieman myöhemmin keväällä alkaa hauen kalastus. Kevät onkin erinomaista aikaa kalastukseen, sillä päivät ovat pitkät ja säät yleensä hyvät. Kevätkauden kalastus jatkuu aina kesäkuun puoleen väliin, jonka jälkeen vesien lämmetessä saalisvarmuus alkaa kärsiä.

Keskikesän aikaan mahdollisuus kuhan kalastukseen on hyvä. Myös haukea saadaan, mutta isommat tahtovat olla kateissa. Keskikesä on tosin muuten hienoa aikaa liikkua vesillä kalastellen ja rantoja kiertäen.

Syksy alkaen syyskuun alusta on kalastajan kulta-aikaa. Isommat hauet alkavat rantautua ja syyskuun loppupuolella alkaa meritaimenkin iskeä uistelijan vapoihin. Parasta aikaa meritaimenen kalastukselle on lokakuun alusta jäiden tuloon. Mahdollisuus suuren hauen saamiseen on erityisesti syysmyräköiden aikaan, kun räntää sataa.

TERVETULOA KALASTAMAAN TURUN SAARISTOON

 

 

Hauen kalastus
Meritaimenen kalastus

Kuhan kalastus

www.tarppimatkat.fi


Archipelago Adventures Turku
Kummeli Group Oy