*Suomeksi *På svenska *In english *Auf deutsch
På svenska » Fiske


Företag och kontaktuppgifter
ALLMÄNNA PAKETRESEVILLKOR
Faktureringsprinciper
Service
Konferens i skärgården
Fiske
Jet ski- safarin
Havets Pärlor
***Fiske i skärgården***
FISKE MED TÄRPPIMATKAT

Tärppi Matkat Oy är ett företag, som specialiserat sig på fiskeresor. Företaget har ordnat fiskeresor sedan 1993 och tillhör branschens pionjärer i Finland. Archipelago Adventures har samarbetat tätt med företaget ända från början. Nästa sommar erbjuds också fiskeresor från Helsingfors.


Mindre båtar för fiske

Två Faster 515R-alumiiniumpulpetbåtar med 50 hk:s fyrtaktsmotorer samt vid behov övriga öppna båtar för fiske. Öppna båtar passar särskilt bra till spöfiske. Man kommer åt precis de ställen där fisken finns, dvs. lågt vatten, grund och grynnor. Där har man inget att skaffa med större båtar. Då man vill fiska ”på riktigt”, väljer man absolut mindre båtar. Varma flytdräkter och stövlar hör till utrustningen, så kylan är inget hinder.

2-3 mindre båtar till förfogande, dock max. 4 pers./båt och Buster Magnum, max för 6 personer.

M/s Seatrout för persontransporter och lax- samt öringfiske.

M/s Seatrout är en snabbgående, täckt båt. Längden på båten är ca. 10 m och bredden 3,5 m. Till utrustningen hör bl.a. radar, GPS- plotter, VHF- och LA-telefoner, ekolod och förpropeller. För bekvämligheten står wc, kylskåp, varm- och kallvatten samt två värmeaggregat. Elaggregatet ger 220 V ström till ugnen, spisen samt mikrovågsugnen. Båten är utrustad för trolling.
Seatrout lämpar sig också som bas för fiskeresor, under vilka själva fisket utförs från mindre båtar.

Seatrout tar max 10 pers. i charterbruk och 8 vid fiskeresor.

Fiske enligt säsong

Fisket är säsongsbetonat; den bästa tiden för öringfiske är på våren precis efter att isarna släppt. Lite senare på våren är det gädda som gäller. Våren överlag är en bra fisketidpunkt, då dagarna är långa och vädret oftast angenämt. Efter vårsäsongen fortsätter fisket ända fram till mitten av juni, varefter fångstsäkerheten minskar i och med de allt varmare vattnen.

Under högsommaren är gösfiske det som lönar sig bäst. Gädda fås också, men de större exemplaren vill hålla sig gömda. I övrigt är högsommaren naturligtvis den vackraste tidpunkten på året att röra sig på vattnen och längs med stränderna.

Hösten från september framåt är sedan fiskarens julafton. De verkligt stora gäddorna söker sig mot stränderna och i slutet av september börjar också havsöringen nappa i fiskarens drag. Den bästa tiden för öringfiske är från början av oktober fram tills isarna lägger sig. Chanserna att fånga gammelgäddan är som störst under höststormarnas slaskregn.

VÄLKOMNA TILL ÅBOLANDS SKÄRGÅRD FÖR ATT FISKA

 

 

Hauen kalastus
Meritaimenen kalastus

Kuhan kalastus

www.tarppimatkat.fi


Archipelago Adventures Turku
Kummeli Group Oy